joi, 12 martie 2015

Salonul auto de la A, la Z: KIA

   Kia Motors Company este un fabricant de maşini din Coreea de Sud. Fondat în 1944, Kia este cel mai vechi producător coreean de maşini. În ultimii ani, Kia s-a bucurat de un mare ritm de creştere şi a devenit sponsorul principal al turneelor de tenis "Australian Open" şi sponsor oficial al "Davis Cup".  
    La nivel mondial, Kia are în jur de 30,000 de angajaţi şi venituri anuale peste 14 miliarde de dolari USD.
   Numele a fost ales strategic: este scurt, dinamic şi inovativ. „CE” arată că modelul a fost produs în Comunitatea Europeană, iar „ED” indică designul european, creat special pentru consumatorii europeni. Numele Kia provine de la cuvântul sino-korean "ki", care înseamnă a ieşi afară, şi terminaţia "a" ce semnifică Asia. În traducere numele Kia ar însemna "Ieşind afară din Asia".
   Kia a început să producă maşini în 1974 sub licenţa Fiat şi Peugeot.
   În 1986 a intrat în parteneriat cu Ford pentru a produce Festiva (Pride) pentru Ford. Modelul din 1992, Sephia, şi SUV-ul din anul următor Sportage, au reflectat independenţa companiei care începuse să exporte maşini sub propriul său nume. A devenit astfel cel de-al treilea producător de maşini de pe piaţa coreeană, dar firma aflată în plină expansiune a fost lovită puternic de recesiunea economică din 1998. În acelaşi an Kia a intrat în faliment şi a fost achiziţionată de Hyunday.
   Hyunday şi Kia reprezintă azi cel de-al şaptelea trust automobilistic din lume, după GM, Ford, Toyota, Renault, Nissan, Volkswagen şi Daimler-Chrysler. De asemenea, este trustul cu cea mai mare rată de creştere şi reprezintă un rival de temut pentru producătorii occidentali de maşini. Fiind favorizaţi de costurile reduse ale forţei de muncă din Coreea şi politica guvernamentală care favorizează industria, Hyunday şi Kia pot aplica preţuri mult reduse decât maşinile occidentale sau japoneze. În acelaşi timp, compania şi-a ridicat rapid standardele de calitate şi tehnice, apropiindu-se de standardul mondial.
Sursa: Wikipedia 
 2007 - Kia Kee Concept2009 - Kia Soul'st


 2010 - Kia Pop Concept

2011 - Kia GT Concept 
 2012 - Kia Optima Sx 2013 - Kia Provo Concept2014 - Kia GT4 Stinger Concept 2015 - Kia K900
Wallpapers


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu