duminică, 9 februarie 2014

Salonul auto de la A, la Z: Hyundai



   Hyundai Motor Company, sau, mai simplu Hyundai, este un producător coreean de automobile. Acesta este partea a Hyundai Kia Automotive Group, iar acesta este al patrulea în lume după numărul de unităţi comercializate. Sediul principal al companiei este la Seoul în Coreea de Sud. Hyundai operează cea mai mare uzină din lume, amplasată în Ulsan, capacitatea de producţie al acestei uzine este de 1.6 milioane de unităţi anulă.

   Istoria Hyundai începe pe 4 aprilie 1946, când Ju-Yund Chung a fondat Hyundai Auto Service la Seoul. Acesta a ales numele de Hyundia deoarece acesta înseamnă, în traducere, "modern".

   Hyundai Motor Company a fost fondată de către Ju-Yung Chung şi fratele mai mic al acestuia Se-Yung Chung, în luna Decembrie 1967. În 1968 compania semnează un contract cu Ford Motor Company, pentru a asambla Ford Cortină şi Granada, pentru piaţa nord-coreeană şi a continuat producţia acestora până în 1976. Uzina de la Ulsan a fost construită în şase luni şi avea o viteză de producţie de aproximativ 80 de minute pe fiecare dintre cele cinci linii de asamblare a unui Ford Cortina.

   Pentru stimularea creşterii economice, guvernul sud-coreean a lansat o provocare, ca până în 1975 să fie construită prima maşină de origine coreeană. Patru firme coreene şi-au arătat interesul - Hyundai, Daewoo, Kiam, Ssangyong - iar Hyundai a prezentat un plan pentru producţia a 80.000 de unităţi anual. În acest sens aceştia au luat legătura cu 26 de companii din cinci ţării diferite pentru a cumpăra tehnologii.

   De designul primei maşinii Hyundai s-a ocupat compania lui Giorgeto Giugiaro, ItalDesign, pentru motor, transmisie şi puntea spate s-a apelat la Mitsubishi, iar pentru know-how şi instruirea personalului, cei de la Hyundai au semnat un contract cu fostul preşedinte al British Leyland Motor Corp şi alţi şase ingineri britanici. Rezultatul acestor eforturi Hyundai a fost prima lor maşină, şi, totodată, prima maşină din Coreea.
Producţia lui Pony a început în 1975, acesta a intrat la vânzare un an mai târziu. Hyundai Pony a fost trimis în Europa pentru certificare, testare şi aprobare. Hyundai a început rapid să exporte modelul, iar în 1978 Hyundai exportase al 10.000-lea Pony.

   Modelul Pony a a fost disponibil în 5 modele de caroserie, sedan, hatchback cu trei şi cinci uşi, pickup şi break. În 1982, Hyundai reîmprospătează designul lui Pony şi lansează Pony II.



Modele produse
 
*Cortina
2007 - Hyundai QarmaQ Concept


2008 - Hyundai  Tiburon


2009 - Hyundai Blue-Will Concept


2009 - Hyundai Genesis Coupe Concept

2010 - Hyundai Equus 1


2011 - Hyundai Blue 2


2012 - Hyundai Veloster



2013 - Hyundai HED 2

Hyundai  Sonata HED-7 i-flow hybrid

Hyundai Concept Motorcycle

Wallpapers




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu